Hogyan dobjuk fel a kertet?

Ahogy beköszöntött a nyár, egyre több lehetőséget kaptunk a szabadidős tevékenységekre. Legyen szó családi programról, vagy baráti összejövetelről, egyre több emberben megjelent az igény, hogy az így együtt töltött időt a szabad ég alá mozgassák, hiszen elég sokáig nézhettük a négy falat belülről.

Nézzük a hét legújabb trendet, amivel feldobhatod idén nyáron a kertedet.

 • Erkélyajtó

erkélyajtó

Az erkélyajtó nem csak remek kilátást nyit a házból az udvarra, de lágy átmenetet képez anélkül, hogy fel kellene áldoznod otthonod biztonságát. Az elégedettség garantált, már csak azt kell kiválasztani, milyen mechanizmussal tudnád elképzelni az ajtót. Maradhatsz az egyszerű nyíló, bukó-nyíló verziónál, de ha elég térrel rendelkezel, érdemes számításba venni a modernebb, toló-bukó vagy emelő-toló erkélyajtót is. Arra viszont mindenképp figyelj, hogy új nyílászáród alkalmazkodjon a már meglévő műanyag ablakokhoz, elkerülve ezzel a disszonanciát. Ha esetleg inkább azokat is lecserélnéd, nézz szét oldalunkon, ahol a műanyag ablak rendelés is kivitelezhető.

 • Konyha
  konyha az udvaron

Ha belefér költségvetésedbe, elgondolkodhatsz egy konyha kialakításán is udvarodon. Nem olcsó, viszont annál több szórakozással kecsegtet. Elkezdve egy egyszerű grill-hűtő duótól, egészen a teljesen felszerelt konyháig is mehetsz, ahol alkalmad lehet egy vacsora elkészítésére is a szabad ég alatt.

 • Szórakoztató elektronika
  kerti mozi

Még mindig védettségi igazolványra vársz, de a moziélményt már nem szeretnéd tovább halasztani Alakíts ki magadnak egy filmezős sarkot is az udvaron, ahol akár az egész család élvezheti a csillagok alatt a hollywoodi színészek meggyőző alakítását.

 • Többfunkciós kertibútor
  kerti bútor

Talán a legegyszerűbb és legkevésbé költséges megoldás egy időjárásálló kerti bútor beszerzése. Egyre elterjedtebbek azok a típusok, melyek könnyen variálhatók, több részből állnak össze, így könnyen bővíthető, ha váratlan vendégek érkeznének.

 • Tűzgyújtási lehetőségek
  kerti tűz

Ez az egyik legnépszerűbb opció, hiszen nem mindenhol engedi azt az éghajlat, hogy este kilenckor is egy szál pólóban kényelmesen hátradőlj, hosszan elnyúlva kerti székedben. Erre nyújthat megoldást egy táborhely, ami akár bográcsozásnak vagy szalonnasütésnek is teret adhat, de az elektromos melegítők is segítenek kitolni a szabadban töltött időt.

 • Pergola
  pergola

A pergola is egyre nagyobb teret nyert magának, hiszen szerkezete roppant egyszerű is lehet, akár te is elkészítheted otthon magadnak, mégis árnyékot, stílust, és magánszférát biztosít számodra.

 • Zöldséges kert
  zöldséges kert

Nagy előnye, hogy nem csak, mint látvány, kényezteti érzékeid, de így akár saját magad is megtermesztheted azokat a zöldségeket és fűszernövényeket, melyeket igazán szeretsz. Nem csak kevésbé leszel kiszolgáltatva a közeli bolt felhozatalának, de a fenntarthatóság jegyében is egyre többen időt és energiát fektetnek bele, hogy kiépítsék saját zöldséges kertjüket.