Tudatos vásárlóknak az ablakról

Ha tudatos vásárlónak tartjuk magunkat, bizonyára a szupermarketben még egy otthoni nyugodt este tervezgetésekor felmerülő tea kérdésében is több szempontot veszünk figyelembe, pedig választásunk nem jár komoly következményekkel. Esetleg akkor, ha elfelejtjük, hogy kedvesünk nem a karakteres Earl Grey ízét szívleli, hanem csak gyümölcsteát fogyaszt. Természetesen akár felújításról, akár egy építkezés idegtépő folyamatáról van szó, ennél lényegesen körültekintőbben járunk el. De mire is érdemes figyelni a megfelelő nyílászáró kiválasztásánál?

A fény lélektani hatása már nem sok mindenki számára talány. Minél több fényt engedünk be otthonunkba, annál nagyobb mértékben tudjuk javítani közérzetünket, ami a mára kialakult helyzetben nem is annyira elhanyagolható. Jelentősen lecsökkent az az idő, amit a szabadban töltünk, ezzel is egyre inkább elszigetelődve, ablakunkból vizsgáljuk a megállni látszó utcai életet.
Mindemellett az ablak teszi lehetővé a szellőztetést is, és mint tudjuk, a tiszta levegő és bőséges oxigén nélkülözhetetlen szerepet játszik jólétünkben. Nem csak a stressz okozta migrént segít elkerülni, de a jelenlegi vírushelyzetre való tekintettel amúgy is erősen javallott a rendszeres szellőztetés.
Van tehát egy ablakunk, ami beengedi a fényt, és ki tudjuk nyitni. Ez eddig mind szép és jó, de egy ablak szerepe nem csak ennyiben merül ki, hiszen védelmet nyújt a szél, eső és hang ellen is. Aki nagyvárosban lakik, az nagyon jól tudja, milyen hangos lehet egy forgalmas utca mellett lakni. Ha nem tudunk például zajban tanulni, és zenével sem szeretnénk megtörni a csendet, vagy van egy újszülöttünk, akinek nyugalmas délutáni szunyókálást szeretnénk biztosítani, az ablak hangszigetelése is fontos aspektusa kell hogy legyen a kiválasztási folyamatnak.
Ezen kívül háztartásunk költségeit is kímélhetjük azzal, ha hőszigetelő tulajdonságait megvizsgáljuk. Szinte minden esetben érdemesebb kicsit nyújtózkodva magasabb ár kategóriából választani ablakot, mivel hosszú távon képes megspórolni nekünk annak többszörösét, amivel többet rászántunk vásárlásnál.

Cégünk nem csupán minőségi műanyag ablak rendelését teszi lehetővé, hanem számtalan kiegészítőkkel is hozzájárul ahhoz, hogy a személyre szabható ablakoknak ne csak funkcióit tudjuk élvezni, hanem az otthonunk stílusát se bontsa meg, sőt, tovább emelje.