Amiért minden háztulajdonosnak megéri a hőszigetelt ablak beszerzése mellett döntenie

A hőszigetelt ablak fő feladata az energiahatékonyság biztosítása, mely minden otthon esetében kimagasló szempontnak minősül. Mindennek fontosságát csak akkor észleljük igazán, amennyiben alacsony minőségű, rosszul szigetelt nyílászárókkal látjuk el otthonainkat – ez alapján megtapasztalva a hőveszteséget, és az egyre magasabb árral jelentkező energiaszámlákat.

Hőszigetelt ablak

A házakra szerelt ablakok egyik funkciója a természetes fény bejuttatása a belterekbe, ezért világszerte temérdek háztulajdonos vértezte fel a családi fészket rengeteg nyílászáróval, hogy a különböző helyiségek szó szerint a fényben fürödjenek. Azonban minél több ablakunk van, annál nagyobb a kockázata annak, hogy az ablakon keresztül kiszivárgó hő egyenes eredménye a magas energiaszámla lesz. Szerencsére van esélyünk arra, hogy a hőveszteség útjába gátat vethessünk, hiszen ezt a célt szolgálja a minőségi hőszigetelt ablak.

Melyek a hőszigetelt ablak előnyei?

Hőszigetelt ablak 2

 • a hőszigetelt ablak által csökken a villanyszámlánkon szereplő összeg – melyet, ha összevetünk a rosszul szigetelt ablakok okozta otthonok akár 30 százalékot is elérő energiaveszteségével, jelentős eltérést tapasztalunk
 • a hőszigetelt ablakok segítenek szabályozni az otthon hőmérsékletét
 • a kiválóan szigetelt ablakok egyik jellemzője, hogy nyáron kint, télen pedig bent tartja a hőt
 • nagymértékben csökken az otthonokba jutó por- és allergénmennyiség
 • hatékonyan csökkentik a külső zajokat – csendesebb, nyugodtabb magánszférát biztosítva számunkra, mely különösen akkor válik mérvadó szemponttá, ha egy forgalmas, zajos utca közelében lakunk
 • ehhez az ablaktípushoz két üvegtáblát használnak fel, melyeket a széleken szorosan lezárnak, hogy a levegőt szinte becsomagolhassák a táblák közé – az így beszorított levegő szigetelőként funkcionál
 • a dupla üvegszerkezet behelyezésével minőségi hőszigetelt ablakokat biztosítanak a háztulajdonosok számára, mely által a nyílászáró hőáteresztő képessége minimálisra csökken
 • annak érdekében, hogy a korszerű nyílászárók hőátbocsátó képessége hosszantartó lehessen levegő helyett argon vagy kripton gázzal töltik ki az üvegek közötti légrést.

Milyen hőszigetelt ablak kategóriák közül választhatunk?

Hőszigetelt ablak kategóriák

Amennyiben a lehető legjobb ablaktípust szeretnénk kiválasztani otthonunk számára, érdemes szétnézni a rendelkezésünkre álló ablakkategóriák között, melyek a hőszigetelt ablak esetében a következők lehetnek: alapkategória, alsó-közép kategória, felső-közép kategória, valamint felső kategória. A minőség szintlépéseiről van itt tulajdonképpen szó, melynek keretében a következő tulajdonságokkal találkozhatunk:

 • testreszabhatóság
 • 5-7 zárt légkamra, mely kimagasló hőszigetelést biztosít, a legszigorúbb elvárásoknak is megfelelve
 • ütközőtömítéses rendszerek
 • letisztult, kifinomult formavilág, elegáns dizájn
 • horganyzott, korrózióálló acélmerevítés
 • teljes mértékben kiküszöbölhető a téli időszakban a huzathatás és a kondenzvíz kicsapódás
 • sok fényt beengedő dekoratív profilok
 • kimagasló, sőt extra hőszigetelési kapacitás (főként a felső kategóriás műanyag hőszigetelt ablak esetében)
 • kivételes komfortérzet
 • az energiafelhasználás közel 30 százalékos megtakarítási lehetősége
 • modern külcsín
 • kiváló minőségű gumitömítés
 • környezettudatos és energiatakarékos megoldás.

A tikkasztó nyári hőségben sokan tapasztalhattuk, hogy milyen kellemetlen érzés, midőn az otthon is valóságos melegházzá formálódik, amikor éppen az ellenkezőjére vágynánk. A hőszigetelt ablak telepítése által megszabadíthatjuk magunkat ettől a problémától, hiszen azt tapasztalhatjuk, hogy a házba behatoló hőmennyiség jóval alacsonyabb lesz a forró nyári időszakban, mint egy szimpla, egyablakos nyílászáró esetében. A hideg téli időszakban is tapasztalhatjuk az előbb ecsetelt folyamat inverzét, hiszen ekkor a belső hő – lévén, hogy az élek szorosan le vannak zárva – nem fog eltávozni az ablaküvegen keresztül.

Ugyancsak a hőszigetelt ablak telepítése után folyamatosan tapasztalhatjuk a külső zajszint csökkenését, mivel az üveglapok közötti levegő természetes gátat szab a zaj behatolásának útjába.

Az ablakok esetében sem kerülhetjük meg a költség mindnyájunkat foglalkoztató kérdését, hiszen tény, hogy a hőszigetelt üvegablakok beépítése több anyagi ráfordítást igényel a többi ablaktípushoz képest, azonban hosszú távon érezni és tapasztalni fogjuk, hogy mindez többszörösen is megtérül. A kezdeti kiadások idővel a villanyszámla csökkenésével hálálják meg magukat. A hőszigetelt ablak karbantartása, tisztítása pedig csöppet sem igényel bonyolultabb stratégiákat, mint a szimpla nyílászárók esetében ez megszokhattuk. A kívülről történő erőszakos behatolók ellen is jobban védenek, mint a sima ablakpéldányok, mivel a szigetelt ablaküveget nehezebb betörni, így biztonságosabbak.

Hőszigetelt ablak biztonság

Személyre szabható ablakok

Sokszor hallhattuk, hogy a háztulajdonosok egy része a műanyag hőszigetelt ablak fehér színe miatt nem dönt a vásárlás mellett. Ez mára már megváltozott, hiszen a klasszikus fehér színváltozat mellett egyes gyártók a színek egész palettáját kínálják ügyfeleik számára, melyet egy speciális bevonattal biztosítanak. Ebből kifolyólag a háztulajdonosok a ház domináns színeihez és stílusához megtalálhatják a lehető legjobban illeszkedő ablakkeretszínt. Mi több, ma már az érdeklődőknek arra is van lehetőségük, hogy az ablak kültéri és beltéri keretét két különböző színben szerepeltethesse.

A műanyag ablak kifizetődő

A minőségi hőszigetelt ablakkal felszerelt otthonok ingatlanértéke jelentős mértékben javulni fog, melyet a leendő vásárlók is értékelni fognak.

Környezettudatos

A hőszigetelt ablak révén otthonunkat ökotudatosabbá formálhatjuk és napról napra tapasztalhatjuk az ezzel járó előnyöket, hiszen ezáltal télen melegen, nyáron pedig hűvösebben tarthatjuk házunk belsejét, megnöveljük az ingatlanunk értékét, csökkentjük a zajt, és nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat.

 

Mint azt láthatjuk, számtalan aspektus van, ami befolyásolhatja a műanyag ablak árát. Ha pedig akciós műanyag ablakainkról érdeklődne műanyag ablak rendelése előtt, keressen bennünket bizalommal!