Mi befolyásolja a műanyag ablak árát?

A műanyag ablak ár az alábbiakban leírt módon deríthető ki, illetve konfigurálhatjuk tetszés szerint. Nálunk a műanyag ablak beépítéssel, rejtett költségek nélkül rendelhető. Kimagasló minőségben több színben, egyedi méretben is, beépítéssel, továbbá ingyenes árajánlat készítéssel érhetőek el legjobb ablak profiljaink!

A légkamra a nyílászáró azon része, mely a szárny keretében található és levegővel, vagy kripton gázzal van töltve, és minden légkamra egy külön szigetelő közegként lép fel, így minél több van belőle, annál jobb. Ennek száma kulcsfontosságú abban, hogy mennyire lesz hőszigetelt ablak. Az alap kategória 5 légkamrától indul, viszont a jobb hőszigetelés elérése érdekében a felső kategória már 7 légkamrával rendelkezik.

Távtartók

műanyag ablak ár
műanyag ablak ár

Egy ablakot közelebbről megvizsgálva a távtartót az üveglapok között találhatjuk. Vékony réteg, így jelentéktelennek tűnhet, de egyáltalán nem az. Alapvetően alumíniumból készül, de szintén a jobb hőszigetelés érdekében már gyártanak műanyag távtartókat is, ami így azonban felfelé mozdítja el a végösszeget. Nem érdemes azonban ezen spórolni, hiszen sok kicsi sokra megy alapon ott kell javítanunk a nyílászárók hőtartásán, ahol csak tudunk.

Üveg

műanyag ablak ár
Műanyag ablak ár

Az üveg kiválasztására is több opciónk van, ugyanis ha nem csak alap üvegezéssel szeretnénk megrendelni ablakunk, lehetőségünk van biztonsági üvegezéssel kérni. Ez annyit jelent, hogy az üvegrétegek közé kerül egy 1 mm vastagságú fólia, mely nem csak újabb hőszigetelő rétegként lép fel, de jelentősen meg is erősíti az üveget. Az ilyen fóliával ellátott üveg sérülésekor nem esik ki, nem hullik apró darabokra, hiszen a fólia egyben tartja. Ez betöréskor is fontos aspektus lehet, hiszen a legtöbb betörő az ablakokat választja bejutási útvonalnak, de előnyt jelenthet akkor is, ha gyermekünk előszeretettel labdázik a házban, vagy a kertünkre is sok ablak néz.

Profilok

A műanyag ablak árát befolyásoló tényező még a profil is, mely gyűjtőfogalomként a tokot, a szárnyakat, a vázat és a keretet foglalja magába. Már olyan forradalmian új technológiával dolgozunk, amikor is az acélmerevítés helyett a profilokba extrudáláskor bekerül egy alumíniummerevítés, mely akár már a háromrétegű üveget is képes megtartani, ezzel is lehetőségek tárházát megnyitva az ablakgyártásban.

Méret

Újabb módosító tényező maga az elképzelt ablak mérete is, hiszen minél nagyobb, annál több anyagot igényel legyártása, ebből egyenesen arányosan következik az is, hogy annál drágább lesz:

 • Vannak olyan helyek, ahol elengedhetetlen, hogy nagy legyen az üvegfelület, hiszen anélkül nem jutna elég természetes fény a helyiségbe, de ezt segíti elő a keskeny látszó profilszélesség is, amivel dolgozunk.
 • Ezen kívül van egy méret, mellyel ránézésre nem találkozunk, ez pedig a tok vastagsága, mely a beépítési mélységet határozza meg nekünk.
 • Minél biztonságosabb és minőségibb ablakra vágyunk, annál nagyobbnak kell lennie ennek az értéknek, azonban nem mindegy, hogy milyen falba kerül be.
 • Érdemes szakértőt hívni, aki felmérve a fal vastagságát, segít megmondani, mekkora az a beépítési mélység, mellyel kalkulálhatunk.

A műanyag ablak ár:

Az alábbi árajánlatkérő kitöltésével el is kezdhetjük

  Hogyan rendelhetünk műanyag ablakot?

  Mi az elképzelés?

  • Azzal kell kezdenünk, hogy fejben eldöntjük, mekkora ablakot, és hova kívánunk elhelyezni. Ez persze önmagában még kevés lesz a műanyag ablak rendeléshez, de a részletekre később visszatérünk.

  Hova építenénk be?

  • A ház adottságai nagy mértékben befolyásolják, hogy milyen lehetőségek közül választhatunk, így annak felmérését mindenképpen bízzuk szakemberre hiszen a gyártáshoz szükséges paraméterek megadásánál elég egy pár milliméteres eltérés, és garantáltan olyan ablakot kapunk majd kézhez, melyet a későbbiekben nem tudunk felhasználni. Ilyenkor felmerül az újragyártás, ritkább esetben a szintén költséges átalakítás lehetősége, amit persze senkinek sem kívánunk, hacsak nincs valakinek felesleges vagyona. Még ha tudjuk, hogy hol kell mérnünk, és mit, akkor is könnyű a megfelelő eszközök hiányában tévedni, aminek rövid úton ráfizetés a vége.
  műanyag ablak rendelés

  Milyen legyen a megjelenése?

  A következő lépés, hogy az ablak megjelenését helyezzük előtérbe, hiszen annak számos tulajdonsága személyre szabható. Itt olyan banális kérdésekre kell választ adnunk, mint hogy milyen legyen a színe, de fontos kérdések is felmerülhetnek, mint a nyitásirány, aminek rossz kiválasztása nem kis bosszúságot képes okozni a későbbiekben. Ha már tudjuk, hova fog kerülni a szekrény, esetleg egy fali polc, elkerülhetjük, hogy szellőztetéskor borogassuk az azokra felhalmozott tárgyakat.

  műanyag ablak rendelés

  Válasszunk kiegészítőket hozzá

  Ahogyan egy autóhoz is kiválaszthatjuk az extrákat, úgy a műanyag ablak rendelésénél is meg tudunk jelölni olyan kiegészítőket, amiket nélkülözhetetlennek tartunk. Ha például utcafrontra néz egy ablak, és tartunk a betöréstől, kérhetünk rá biztonsági kilincset, emellett biztonsági üvegezéssel is rendelhetjük. Választhatunk hozzá párkányt, ha van rá igény, de akár résszellőzővel is elláthatjuk, ami a gyorsan párásodó helyiségekben elengedhetetlen, mint például a fürdőszobában vagy a konyhában. A fürdőszoba ablakára diszkréció jegyében tejüveggel is kérhetjük az ablakunk.

  műanyag ablak rendelés

  Mennyibe fog ez kerülni?

  Ha elméletben már megvan, hogy milyen ablakot szeretnénk rendelni, ideje, hogy feltegyük a kérdést, mégis mennyire kell zsebünkbe nyúlni érte. Mivel minden ablak egyedi, ehhez alkalmazkodva az árak is azok lesznek, kérjünk árajánlatot. Ha pedig az így kapott ár megfelelő, adjuk le a rendelést, és ne felejtsük el megjelölni a darabszámot és egy pontos szállítási címet!

  Ki fogja beépíteni?

  Itt még nem ér véget a folyamat, hiszen a beszerelésnél is nagyon ügyelnünk kell. A garancia megóvása érdekében csak olyan szakember kezébe adjunk nyílászárónk, akiben teljesen megbízunk, hiszen ha rossz kezekbe kerül, akár maradandó károkat is szenvedhet műanyag ablakunk.

  Mire figyeljünk beépítés után?

  Ami mellett a beépítés után sem mehetünk el, az a karbantartás, ami nem csak a tok és az üveg tisztítása, bár ott sem mindegy, mivel töröljük át, hiszen az erősen maró tisztítószerek roncsolhatják a műanyagot. Itt említhető a téli és nyári zárás módosítása is, melyet szakembereink percek alatt elvégeznek.

  műanyag ablak rendelés

  Költséghatékony megoldást keres?

  Nézzen szét akciós műanyag ablak kínálatunk között!