Legyen szó akár új építkezésről, akár az elhatározás megszületéséről, hogy meglévő nyílászárókat újra cserélünk, érdemes több szempontot figyelembe venni a kiválasztási folyamat során. Természetesen adott a mindenki számára ismeretes hőszigetelő tulajdonság, és persze az ár, de nézzük, mit kell még megvizsgálnunk, hogy a megfelelő műanyag ablakokkal térhessünk haza.

 • Otthonunk stílusa
  Bár a bemutatótermekben fellelhető kiállítási darabok közül lehet az egyik rögtön belopja magát szívünkbe, azonban jobb, ha belegondolunk, alkalmazkodik-e otthonunk már meglévő stílusához. Ha például a nappalink letisztult, a neutrális színek mellé bátran választhatunk egy színesebb műanyag ablakot, amennyiben egy kis színt akarunk becsempészni, de egy eklektikus hatást keltő szobát már nem érdemes egy újabb árnyalattal terhelnünk.
 • Szoba elrendezése
  Ahogy a szoba stílusa, úgy maga a szoba sem mindegy, ahova kerülni fog a nyílászáró. A nappaliba például nyugodt szívvel keresgélhetünk a nagyobbnál nagyobb felületű ablakok között, amennyiben megfelelő térrel rendelkezik, míg a fürdőszobába érdemesebb egy kisebb, magasabban fekvő modellt választanunk. Mérete mellett a nyílás módja és iránya is variálható, ami újabb lehetőségeket nyit meg előttünk.
 • Befektetés megtérülése
  Még ha nem is fordult meg a gondolat fejünkben, hogy egyszer eladásra szánjuk otthonunk, érdemes előrelátóan úgy tervezni, hogy ha mégis így döntenénk, jó üzletet köthessünk. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy nyílászáróink jó állapotban legyenek, emellett megjelenésük sem baj, ha több stílushoz alakítható.
 • Energiahatékonyság
  Egyik kiemelkedően fontos szempont, hogy mennyi energiát takarítanak meg nekünk nyílászáróink. Bár elsőre meghökkentő lehet a felső kategóriás ablakok ára, gondoljunk bele, hosszú távon mennyi pénzt spórolhat meg nekünk, ezen kívül a hőszigetelés mellett a hangszigetelés tulajdonságával is hozzájárul ahhoz, hogy otthonunk a béke szigete lehessen.