A nagy ablakok előnye

A nagyméretű műanyag ablak virágkorát éli. Rendkívül sokoldalú, szinte minden lakberendezési stílusirányzathoz passzol, megjelenése lehet kifinomult, játékos, vagy amit csak szeretnénk, nem meglepő hát, hogy egyre többen vásárolnak „üvegfalat” otthonra. Mutatjuk, miért éri meg a nagyobb műanyag ablak rendelés.

  • Természetes fény

A természetes fénynek igazoltan pozitív lélektani hatása van, így akár a komor hangulatingadozásokat próbáljuk elkerülni, akár bioritmusunkat igyekszünk helyrehozni, húzzuk el a függönyt, és élvezzük a szobába beáramló, magával melegséget hozó napfényt. Itt még mértéket sem kell tartanunk, bátran válasszunk monumentális ablakot nappalinkba, dolgozószobánkba. A természetes fény, amellett, hogy közérzetünket is javítja, képes optikai illúzióval a tereket is tágasabbnak láttatni.

műanyag ablak

  • Esztétikum

Mint arra a bevezetésben is utaltunk, bármelyik otthon éke lehet egy nagy ablak, rontani nem, javítani viszont annál többet tud egy lakás stílusán. Az ablak szépen keretezi a becsempészett kinti természetet, élettel megtöltve a bútorlakta szobákat.

nagy műanyag ablak

Sokan amiatt tartanak a nagy üvegfelületektől, mert úgy gondolják, hőszigetelés szempontjából messze elmarad kisebb társaitól. Ez szerencsére a folyamatosan fejlődő technológia miatt már nem igaz, aligha tapasztalhatjuk meg a különbséget, sőt! A nagy üvegfelületek sok esetben még segíthetnek is melegen tartani otthonunkat, üvegházként fűtve azt belülről.

Az viszont tény, hogy a nagyobb műanyag ablakokkal nehezebb dolgozni, így mindenképp gondoljuk meg jól, kit bízunk meg annak legyártásával, valamint beszerelésével!