A hideg tavasz margójára

Április idusát taposva azt gondolná az ember, hogy végre beköszöntött a tavasz, ám a tél még mindig kísért, fagyos, havas napokat csempészve még ebbe az alapesetben napsütésről, rügyekről, és madárcsicsergésről szóló hónapba is. Nem csak a hazaérkező énekesmadarak pislognak értetlenül, nekünk is csak bosszúságot okoz, hogy egyre inkább kitolódik a fűtési szezon. Legyen az ok a klímaváltozás, vagy csak a természetanya egy múló szeszélye, ideje átértékelnünk a nyílászárók hőszigetelésének fontosságát.

Hogyan kezdjek neki?
Mindenképp át kell gondolnunk, hogy hova és milyen ablakot képzelünk el. Egy fa ablak például kellemesen rusztikus hatást kölcsönözhet otthonunknak, azonban érdemes belekalkulálni, hogy ezzel elkötelezzük magunkat az időszakos festés vagy lazúrozás mellett, hiszen a fát folyamatosan védeni kell a nedvességtől. A műanyag ablak könnyen tisztítható, praktikusabb megoldás, valamint lényegesen személyre szabhatóbb is. Akár csak lecserélnénk vagy átterveznénk már meglévő nyílászáróink, akár teljesen új ablakot szeretnénk beépíteni a falba a még több természetes fény reményében, feltétlenül számoljunk vele, hogy a munkálatok könnyen elhúzódhatnak.

Mikorra érdemes időzíteni az ablakok cseréjét?
Célszerű már most elkezdeni a tervezgetést, hiszen a tavasz a legalkalmasabb időszak az ablakok lecserélésére, mivel most van a hőszigetelésnek a legkisebb szerepe, hiszen ilyenkor amúgy is gyakran szellőztetünk, hogy beengedjük otthonunkba a tavasz hozta friss levegőt és virágillatot. Arról nem is beszélve, hogy nyáron az ablak beszerelésével foglalkozó szakemberek sokkal elfoglaltabbak, ami tovább nyújtja a várakozási időt, és valljuk be, senki nem vetné meg, ha a magas minőségű műanyag ablakok már nyáron megteremtenék azt a kellemesen hűs kuckót, ahova visszahúzódhatunk a napsugarak teremtette Szaharát idéző kinti levegő elől.

Mire kellene még figyelnem?
A különbség a régi nyílászárók és cégünk által forgalmazott műanyag ablakok között azonban nemcsak a költséghatékonyságban jelenik meg, hanem hangszigetelő és környezetvédelmi szempontból is jobb választás. A korlátozások feloldásához közeledve ideje arra is felkészülnünk, hogy az ezidáig otthonukba zárt fiatalok elözönlik majd az utcát, újra beindítva a pezsgő éjszakai életet. A kijárási tilalom után valószínűleg még nehezebb lenne lemondani estéink nyugalmáról.

Ha még ezek után is megválaszolatlan kérdései maradtak, keressen minket bizalommal, készséggel állunk rendelkezésére, hogy segítsünk kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb opciót.