A műanyag ablak tisztításának rejtelmei

A mai világban már szinte mindent meg lehet rendelni otthonról a kanapénk kényelméből. Cégünk felismerve ezt az igényt, lehetőséget nyújt műanyag ablak rendelésére is, ahol több kategória közül választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbb nyílászárót. De nem elég vásárláskor jó döntést hozni, az ablakok állapotának megőrzéséhez arra is oda kell figyelnünk, hogyan tisztítjuk azt.

Na de hogyan is kezdjünk neki az így megszerzett ablak megtakarításának?

Célszerű az üvegfelület előtt figyelmet szentelni magának az ablakkeretnek, még ha ennek tisztítása nem is mindig jut eszünkbe. A műanyag ablakok előnye fából készült társukkal szemben, hogy kevesebb energiát emészt fel karbantartásuk, hiszen a fát rendszeresen csiszolni és festeni kell, hogy ápolt megjelenésével emelje otthonunk stílusát. Ez persze nem azt jelenti, hogy a műanyag ablakkeret nem szorul takarításra, nézzük, mire kell figyelnünk.

Addig ne is nyúljunk szivacshoz vagy törlőruhához, míg el nem döntöttük, mivel tisztítjuk majd a felületet. Mivel műanyag ablakról van szó, minden esetben PH semleges mosószert engedjünk fel langyos vízzel, hiszen a maró hatású mosó- és súrolószerek könnyen kárt tehetnek a tok felületén, ami nem csak esztétikailag elkerülendő, de az ablak élettartamát is képes megrövidíteni.

Nem véletlenül nem említettük az előbbi bekezdésben a dörzsit, hiszen a puha eszköz mind az üveg, mind az ablakkeret takarításánál szempont kell, hogy legyen. Ha dörzsivel, vagy akár újságpapírral kezdjük el súrolni az ablakot, apró karcolásokat ejthetünk rajta.

Ha mégis szakértőkre bíznánk a munkát, vagy csak nincs kedvünk a redőnyöket, függönyöket, karnisokat is portalanítani, érdemes igénybe venni egy takarítócég szolgáltatását, ahol az ablaktisztítás teljes körű és professzionális szinten történik.