Ablakcsere: Mikor és hogyan érdemes elvégezni?

Ha eldöntötte, hogy milyen típusú ablakot szeretne, a következő lépés a falon lévő nyílás megmérése, hogy meg tudja rendelni a megfelelő méretet.

Figyelembe kell vennie a beépítés típusát is (falba épített ablakok, falra szerelt ablakok stb.), mivel ez határozza meg a szükséges keret típusát. Az utolsó dolog, amit meg kell tennie, hogy kiválasztja az otthonához legjobban illő ablakstílust.

Sokféle stílus létezik a piacon, ezért szánjon időt arra, hogy kiválassza az Önnek legjobban tetszőt!

Ha ablakcserén gondolkodik, néhány dolgot érdemes szem előtt tartania.

  • Először is ellenőrizze régi ablakai állapotát, és döntse el, hogy csak üvegezésre van-e szükségük, vagy teljesen ki kell cserélni őket.
  • Másodszor, fontolja meg, milyen anyagból szeretné, hogy új ablakai készüljenek. A fa ablakok drágábbak lehetnek, de jobb szigetelést biztosítanak, míg a PVC ablakok olcsóbbak, de nem szigetelnek olyan jól.
  • Végül pedig mérje meg.

Egy másik tényező, amit figyelembe kell venni, hogy az Ön ablakában vannak-e páralecsapódási problémák. Ha igen, az azt jelenti, hogy a keret nem jól szigetelt, jöhet az ablakcsere.

A következő dolog, amit tennie kell, hogy eldöntse, milyen anyagból szeretné, hogy az új ablakai készüljenek.

A legnépszerűbb anyagok:

  • fa
  • PVC
  • alumínium

Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, amelyeket figyelembe kell vennie, mielőtt döntést hoz. A fa ablakok például drágábbak, mint a PVC, de jobb szigetelést biztosítanak. Hőszigetelt ablak a mi oldalainkon is vannak, érdemes tájékozódni műanyag ablak rendelés esetén.