Kifinomult megjelenés otthonunkban

Amikor nagyobb összejövetelt szervezünk otthonunkba, mindig igyekszünk kicsit tatarozni annak megjelenését, hogy a jó hangulatot megalapozva stílusos megjelenéssel helyezzük kényelembe vendégeinket. Akármilyen stílusirányzat mellett döntöttünk is akkor, mikor berendeztük a lakást, mindig van hova fejlődni. Íme pár tipp, hogyan kölcsönözzük kifinomult megjelenést otthonunknak.

nagy ablak

Kezdd a legelején, első körben ragadj dobozt, és tegyél bele minden olyan apró csecsebecsét, melyek feleslegesen foglalják a helyet az asztalokon, polcokon. Sokkal letisztultabb, egyszerűbb hatást érhetsz el, ha nem zsúfolod tele apróságokkal a szobát, így például nagyobb hangsúlyt kaphatnak a ház fontosabb részei, mint például egy nagy műanyag hőszigetelt ablak, mely méretével és sok fénnyel nyűgözi le a vendégeket.

nagy függöny ablak előtt

Ha már megemlítettük az ablakokat, érdemes egészen a plafontól indítani a függönyöket, és egészen a padlóig szabni, hiszen optikailag megnöveli a magasságot, ami szintén letisztult stílust ér el.

kép műanyag ablak mellett

A színek terén is fontos szabályok uralkodnak, ha oda szeretnénk figyelni a részletekre is. Míg a szín a műanyag ablak ár egyik fontos meghatározó tényezője is, addig a falaknak sem mindegy, milyen színt választunk. Maradjunk az egyszerűbb pasztell színeknél, mint a fehér vagy a krémszín. Ha mindenképp színt szeretnénk vinni egy szobába, válasszunk ki egy falat, mely hangsúlyosabb színt kaphat, vagy a kanapéra helyezzünk díszpárnákat, lepedőt.

növény és műanyag ablak

Nem eshetünk túlzásba, ha művészi alkotások vagy tükrök méretéről van szó. Ha például egy nagy tükröt helyezünk az ablak elé, nagyobb teret nyithatunk optikailag. Hasonló hatást érhetünk el, ha növényeket használunk dekorelemként, hiszen a természetet csempésszük otthonunkba.